Gjutjärnsrör

Rebecka Westlund

Uppdaterad: October 26, 2022

Gjutjärnsrör

0727 14 16 18

Jour dygnet runt

Övriga ärenden

spolbilen.syd@gmail.com KONTAKTA OSS

0727 14 16 18

Jour dygnet runt

Övriga ärenden

spolbilen.syd@gmail.com KONTAKTA OSS

Olika typer av gjutjärnsrör

Gjutjärnsrör har använts sedan hus fick badrum och toalett. Gjutjärnsrören är sega och skarvarna är täta eftersom dom tätades med bland annat bly som inte rostar.

Järn rostar och det blir inte bättre av allt som spolas ner i avloppet. Kemikalier, salter osv. När järnet rostar bort försvagas röret och kolet som blir kvar håller inte ihop röret. Det är vanligt med “rost-rosor” på rören, om det sticker ut rostbubblor på röret så är det hål på röret. Bubblorna tätar tillfälligt röret, men denna typ av skador uppstår inte bara på dom synliga delarna av avloppet.

Rören är gjutna i formar och från den processen finns spänningar kvar i produkten. När röret försvagats av rosten orsakar spänningarna långa längsgående sprickor på avloppet med kraftigt läckage som följd.

Köksavlopp i gjutjärn är ofta kraftigt försvagade.

I gjutjärnsrör blir det en skrovlig yta på hela rörets innerdiameter som är perfekt för fetter som håller röret ständigt fuktigt. Fettet blir tillslut kraftiga beläggningar på rörets insida som ibland kan tänka hela rörets insida.

Rebecka Westlund

Spolbilen Syd AB

Om Rebecka

I motsättning till vad många tror, är inte Lorem Ipsum slumpvisa ord. Det har sina rötter i ett stycke klassiskt litteratur på latin från 45 år före år 0, och är alltså över 2000 år gammalt. Richard McClintock, en professor i latin på Hampden-Sydney College i Virginia,

Akut? Ring jouren:

0727 14 16 18 Jour dygnet runt
Kontakta oss