Smartare underhåll med ROT-avdrag 

Att effektivisera hemmets underhåll innebär att du kan göra betydande ekonomiska besparingar utan att tumma på kvaliteten, särskilt när det gäller nödvändiga tjänster som avloppsspolning. Många undrar om det är möjligt att kombinera en sådan nödvändig service med fördelarna som ROT-avdraget erbjuder. 

I det här inlägget ger vi dig klarhet i den här frågan och visar hur du kan maximera dina fördelar med ROT-avdraget på våra tjänster. 

Vad är ROT-avdrag? 

För att ge en tydligare bild börjar vi med att förstå vad ROT-avdraget faktiskt innebär. ROT står för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Det är en skattereduktion som ger dig möjlighet att dra av 30% av arbetskostnaden för hantverkartjänster direkt på fakturan. Det är viktigt att notera att avdraget endast gäller arbetskostnaden och inte material eller resor.

Kvalificerar avloppsspolning för ROT-avdrag?

Ja, avloppsspolning och andra tjänster som utförs av vår spolbil i Malmö såväl som i andra delar av Skåne kan definitivt kvalificera för ROT-avdrag, men det finns specifika förutsättningar som måste uppfyllas för att du ska kunna dra nytta av dessa skatteförmåner:

  • Bostadens status: För att kunna utnyttja ROT-avdraget för avloppsspolning, är det avgörande att tjänsten utförs på en bostad som du personligen äger och använder som ditt permanenta hem eller som ett fritidshus. Detta innebär att tjänster utförda på fastigheter som inte är direkt ägda av dig, såsom hyresrätter eller fastigheter ägda genom ett bolag, inte är berättigade till avdraget.
  • Utförarens kvalifikationer: Det är också viktigt att det företag som utför avloppsspolningen är behörigt, vilket innebär att de måste vara certifierade och registrerade för F-skatt. Detta säkerställer att företaget uppfyller de lagkrav och standarder som krävs för att utföra arbetet på ett professionellt sätt. Dessutom måste företaget vara godkänt för ROT-arbete av Skatteverket, vilket är en garanti för att de följer de regler och förordningar som gäller för skatteavdraget.

För att maximera möjligheterna att dra nytta av ROT-avdraget för avloppsspolning, rekommenderar vi att du noggrant väljer ett kvalificerat och erfaret spolbilsföretag som inte enbart erbjuder högkvalitativ service utan som också kan hjälpa dig att navigera i de administrativa processerna kring ROT-avdraget. 

Steg för att utnyttja ROT-avdraget med Spolbilen Syd

  1. Informera oss på Spolbilen Syd att du önskar använda ROT-avdraget.
  2. Se till att arbetskostnaden specificeras separat på fakturan.
  3. Säkerställ att alla nödvändiga uppgifter för ROT-avdraget inkluderas.

Att använda ROT-avdraget för avloppsspolning och andra kringliggande tjänster är inte bara möjligt utan också ekonomiskt fördelaktigt för dig som bostadsägare. Med oss på Spolbilen Syd får du professionell hjälp med dina avloppsproblem samtidigt som du drar nytta av skattereduktionen som ROT-avdraget erbjuder. Något som gör avloppsspolning till en mer tillgänglig och ekonomiskt fördelaktig tjänst för alla bostadsägare som vill underhålla sitt hem smart och kostnadseffektivt.

Akut? Ring jouren:

0727 14 16 18 Jour dygnet runt
Kontakta oss